De uitvaart

“Samen met u zorgen wij ervoor dat het afscheid van uw dierbare overledene op een goede manier verloopt zodat u hier later met een goed gevoel op kunt terug kijken.”

We vinden het belangrijk om samen met u per onderdeel van de uitvaart te kijken naar de mogelijkheden en u hierover goed voor te lichten. Op deze manier ontstaat de uitvaart die past bij u, uw situatie en de overledene. Daarnaast vinden we het erg belangrijk om te kijken naar wat u zelf wilt doen. En daarin is meer mogelijk dan u zou verwachten.

 

Naast het organiseren van de uitvaart, begeleid ik u op de dag van de uitvaart ook zelf. Zo heeft u de gehele periode een vast gezicht en een herkenbaar aanspreekpunt; wel zo prettig.

 

De balans in ons team is, ook voor nabestaanden, erg belangrijk. Om die reden kiezen wij ervoor om te werken met een team bestaande uit mannen en vrouwen. Mannen en vrouwen gaan anders met emoties om en door ze gecombineerd in een team aan de slag te laten gaan kunnen zij elkaar goed aanvullen en u daardoor beter van dienst zijn. Daarnaast hebben bijna al onze medewerkers de opleiding piëteitsvolle verzorging met een goed resultaat afgerond. Echte experts in hun vakgebied dus.

 

Het melden van een overlijden

Nadat het overlijden heeft plaatsgevonden komt er een arts om het overlijden officieel vast te stellen. Daarna kunt u ons bellen om het overlijden te melden. Houdt u er rekening mee dat wij pas iets voor u mogen doen op het gebied van het overbrengen, verzorgen of koelen van de overledene nadat de arts het overlijden heeft vastgesteld.

De opbaring en de overbrenging

Nadat u het overlijden heeft gemeld gaan we samen kijken naar de wensen qua verzorging en opbaring. Hierin zijn verschillende mogelijkheden. U kunt ervoor kiezen om ons de verzorging te laten doen maar u mag hierbij ook altijd helpen. Ook  wat betreft de opbaring zijn er diverse mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een opbaring in een regionaal uitvaartcentrum maar kunt u er ook voor kiezen om de overledene thuis op te baren, dit kan op een eigen bed maar ook op een bed van ons. U kunt er ook voor kiezen om de opbaring in de grafkist te laten plaatsvinden. De overbrenging van de overledene zal altijd gebeuren met onze overbreng bus en niet met een rouwauto. De uitstraling van een rouwauto is in onze optiek zwaarder dan die van een stijlvolle bus en hiermee proberen we het voor u wat draaglijker te maken.

 

Organisatorisch

 

In overleg met u maken we de afspraken bij de desbetreffende locaties, denk hierbij aan de kerk, crematorium, begraafplaats, aula en restaurant voor de koffietafel. Wij verzorgen ook koffietafels en catering aan huis. Verder verzorgen wij alle organisatorische handelingen die bij een overlijden komen kijken denk hierbij bijvoorbeeld aan het doen van de aangifte van overlijden in de gemeente waar het overlijden heeft plaatsgevonden.

De afscheidsdienst

 

Samen met u kijken we naar een geschikte locatie om de afscheidsdienst te laten plaats vinden. Dit kan natuurlijk in een kerk of crematorium zijn maar er zijn meer mogelijkheden. Bijvoorbeeld in een restaurant of café, sportkantine, in de natuur of in uw eigen tuin of in een buurthuis. We danken graag met u mee. Wij ondersteunen u ook graag bij het invullen van de afscheidsdienst in een aula of crematorium. Zo kunnen we u in contact brengen met een ritueel begeleider. Dat is iemand die naar aanleiding van uw verhaal teksten opstelt en uitzoekt en zo samen met u de afscheidsdienst vorm geeft. Daarnaast is het natuurlijk ook mogelijk om de parochie in te schakelen. Ikzelf wil u ook van dienst zijn bij het invullen van de afscheidsdienst en kan u ook helpen met het schrijven van bijvoorbeeld het levensverhaal of het zoeken van passende gedichten, lezingen of teksten.

Drukwerk

Samen met u wordt gekeken naar het gewenste drukwerk, wij leveren rouwbrieven of rouwkaarten, gedachtenisprentjes, kerkboekjes en dankbetuigingen. Naast onze eigen collectie is het ook mogelijk om zelf een foto, tekening of schilderij aan te leveren. Op deze manier verzorgen we drukwerk op maat. Ook in het weekend kunnen wij rouwbrieven of rouwkaarten leveren, dit heeft als voordeel dat de mensen welke u een kaart wilt sturen de kaart op maandag al in huis kunnen hebben! Daarnaast helpen we u graag bij het opstellen van de tekst voor in de rouwkaart, advertentie of voor op het gedachtenisprentje. We dragen ook zorg voor plaatsing van de advertentie in de door u uitgekozen krant.

 

Begeleiding op de dag van de uitvaart

 

Ook op de dag van de uitvaart kunt u van ons een professionele begeleiding verwachten. Ikzelf zal u als uitvaartbegeleider niet alleen in de dagen voorafgaand aan de  uitvaart begeleiden maar zeer zeker ook op de dag zelf. Daarnaast zorgen we ervoor dat de medewerkers welke u heeft ontmoet in een eerder stadium, denk hierbij aan de overbrenging of tijdens het bezoek, er ook zijn tijdens de uitvaart. Op deze manier ziet u constant dezelfde gezichten, herkenbaar en vertrouwd.

 

Nazorg

Na de uitvaart blijven we graag met u in contact. Of het nu is om vragen te kunnen beantwoorden omtrent de afwikkeling van diverse formaliteiten, het maken van dankbetuigingen of om samen eens na te praten over de uitvaart. Wij willen onze dienstverlening constant op een hoog niveau houden daarom vinden we het erg fijn om na de uitvaart persoonlijk met u na te praten over hoe u onze dienstverlening heeft ervaren.